Werkwijze

Bij ons in de studio maken we alle tatoeages custom. Een voor jou gemaakt ontwerp is alleen voor jou. Dat wil zeggen dat een ontwerp niet gekopieerd mag worden en wij het dus niet ook op iemand anders tatoeëren. Dat betekent ook dat we geen standaard boeken hebben waar je uit kunt kiezen. De enige boeken die we hebben liggen, zijn met ontwerpen van de artiesten die ze vanuit hun eigen inspiratie hebben gemaakt. De ontwerpen in deze boeken zijn beschikbaar en in te zien bij ons in de studio. Op het moment dat er een ontwerp is verkocht, halen we het uit het boek. We zetten een ontwerp dus maar één keer. Originaliteit vinden we erg belangrijk!

Naast de eigen ontwerpen van de artiesten, kun jij als klant zelf een idee voor je tatoeage aandragen. Dit kan van een gedachte of betekenis zijn waar een beeldend ontwerp bij moet worden gemaakt tot een zo goed als klaar idee en alles wat er tussenin zit. Onze artiesten gaan graag opzoek naar elementen om de tatoeage uniek en persoonlijk voor je te maken. Om richting te geven helpt het om zelf referentiebeelden te verzamelen van bijvoorbeeld stijlen die je mooi vindt en deze mee te brengen naar de studio.

Op het moment dat je door ons een ontwerp wilt laten maken, kom je langs bij ons in de studio. We zullen het idee doorspreken en een afspraak maken wanneer de tatoeage gezet wordt. Afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp maken we ook een afspraak voorafgaand aan de zet-afspraak om het schetsontwerp aan je te laten zien, zodat op de dag van het zetten het ontwerp helemaal goed is.

Voor het maken van afspraken werken we met een aanbetaling. In de meeste gevallen bedraagt deze € 50,-. Dit is voor ons enigszins garantie dat we niet voor niets aan het werk gaan en je op komt dagen op de afspraak. De aanbetaling verrekenen we uiteraard met het totaalbedrag van je tatoeage.

De prijs van je tatoeage is afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan de complexiteit van het ontwerp, plaats op het lichaam, details en de grootte. Een tatoeage bij ons kost minimaal € 125,-. Dat is ons starttarief. Prijzen communiceren we in principe niet via email, berichtjes of telefoon. Daarvoor moet je langs komen bij ons in de studio. Dan bespreken we alle details van je tatoeage en kunnen we ook een gerichte prijs geven.

Op de dag van de afspraak zorg je dat je uitgerust en gewassen bij ons komt en genoeg gegeten hebt. Wij ontvangen je graag met een kopje koffie of thee. Voordat de artiest aan de slag gaat, zullen we je vragen het toestemmingsformulier in te vullen. Dit zijn we verplicht door de GGD. Hierin geef je onder andere aan dat je gezond en oud genoeg bent voor het laten zetten van de tatoeage. Op dit formulier wordt ook gevraagd naar het documentnummer van je identiteitsbewijs, zorg dus dat je deze mee hebt.

Dan is het moment daar: je wordt getatoeëerd! Hiervoor hoef je niets anders te doen dan je lichaam stil te houden terwijl je in de stoel zit of ligt en de artiest zijn werk doet.

Wanneer je tatoeage er op staat, word je verteld hoe je de tatoeage moet verzorgen. Omdat je gaat vervellen (het is een schaafwond) kom je na een week of vijf, als je tatoeage genezen is, bij ons terug in de studio om je tatoeage te laten zien ter controle. Indien nodig maken we een afspraak om je tatoeage bij te werken. Dit is een kosteloze service die we bieden, zodat je tatoeage er helemaal goed in zit en je er over een hele lange periode veel plezier van hebt!